Merihurtat ry

URL: merihurtat.fi/web/?VEPE_info___Vesipelastus

Vesipelastus eli VEPE

Tarkoituksena on ohjata koiraa toimimaan vedessä

Alunperin laji on kehitetty landseer ja newfoundland rotuisille koirille. Hurttatiimiin ovat tervetulleita aivan kaikki koirat x-rotua myöden. Moni harrastaa lajia puhtaasta ilosta tähän hyödylliseen vesipelastuslajiin eli vepeilyyn. Merihurtilla ei kenelläkään ole mitään koepakkoa. Merihurtissa kaikki harjoitukset ja oppiminen tehdään siten, että kaikilla olisi mukavaa treeneissä. Tärkeintä ovat tottakai vedessä viihtyvät reipas koira sekä innokas koiran ohjaaja. Vaikka niiltä pienemmiltä roduilta on lajin vaativuuden puolelta nuo kokeet poissuljettu, niin ei tuo ole koskaan mikään este harrastaa tätä mukavaa lajia.

Tästä hienosta lajista löytyy myös nuo VEPE kokeet alkaen soveltuvuus/alokasluokasta ja siitä eteenpäin. Näitä liikkeitä harjoitellaan treeneissä tottakai. Liikkeissä on haastavuutta, joten jokaiselle korostamme malttia harjoitella pala kerrallaan asioita. Ei koskaan kannata ahnehtia kaikkea kerralla, vaan järkevällä tavalla. Muutoin on iso vaara, että tästä vepeilystä katoaa se kaikki hauskuus.

Tätä hauskaa lajia voi Merihurtissa harrastaa ihan silkasta ilosta tähän lajiin. Sitä, kun ei kukaan voi tietää, miten koirat / koiran ohjaajat tässä lajissa kehittyvät. Hurttatiimistä löytyy jo useita vepeen hurahtaneita ja kokeissa käyneitä, vaikka alkuun ei ollut ajatustakaan kokeisiin menosta. Avoimin mielin ja hyvällä fiiliksellä voi tapahtua vaikka mitä yllättävää. Hurttatiimistä löytyy wow efektiä, kun startista kuuden treenikerran jälkeen rohkeasti kokeisiin ja VEPE-hattutempun kautta siirrytty ALO-luokkaan. Uskomatonta, mutta totta.

VEPE harrastaminen on oltava hauskaa

Alkuun voit kuitenkin unohtaa nuo kokeet täysin. Keskitytään enemmän oppimaan asiat järkevästi pala kerrallaan. Jokainen tekee itse sen päätöksen noihin kokeisiin menosta. Asiat selviää aina ajallaan ja pikkuhiljaa. Merihurtilta saat apua ja tukea aina näihin asioihin. Eli tämän asian suhteen voit olla huoleti. Eikä koskaan unohdeta, että Merihurtilla VEPE harrastaminen kuuluu olla ensisijaisesti hauskaa yhdessä harrastamista.

Merihurttien toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikenrotuiset koirat.
Asenne ratkaisee, koska hyvällä fiiliksellä päästään hyviin tuloksiin.
Last edited: February 18, 2023, 16:14