Merihurtat ry

URL: merihurtat.fi/web/?Tervetuloa

Merihurttien murtovedet kutsuvat

Aloita sinäkin hauska VEPE-harrastus. Vesi on sinulle tuttu elementti ja omistat mahdollisesti sen karvaisen vesipedon. Ilmiselvästi olet nyt löytänyt sinun lajisi. Merihurtissa kuvaamme treeneissä vedenpitävällä Action kameralla, joten jokainen saa treeneistämme todella unohtumattomia hienoja muistoja. 

Mukaan toivotamme kaikki lajista kiinnostuneet uudet ja innokkaat vettä pelkäämättömät sekä ihmiset että koirat. Merihurtilla kouluttajina toimivat pätevöidyt virallisen VEPE koulutusohjaaja kortin omaavat Ari Angervo ja Kaya Angerja. Liity rohkeasti Merihurttiin.

3.7.2024 Tiedote - heinäkuun lopun vepekokeet peruttu

Merihurtat ilmoittaa heinäkuun lopun vepekokeet Uudessakaupungissa peruuntuneiksi.
Samana viikonloppuna on useita näyttelyitä Pori KV, Mikkeli KV, Posio RN, Kouvola RN. Näiden lisäksi on runsaasti erikoisnäyttelyitä mukaanlukien labradorinnoutajien sekä kultaistennoutajien.
Merihurtat haluaa antaa mahdollisuuden muille, että samalla viikonlopulla saadaan täytetyksi nuo 60 koepaikkaa. Jokaiselle kokeiden järjestäjälle on ehdottoman tärkeää saada kaikki koepaikat täytettyä. Merihurtat toivoo tätä täydestä sydämestään, että näin tapahtuu ❤️
Vepetreenikausi Merihurtissa jatkuu. Samalla toivomme kaikille oikein ihanaa treenikesän jatkoa ja ehdottomasti toivomme kaikille onnea vepekokeisiin 😄
Toivottavasti lopun kesää kaikki koepaikat täyttyisivät ❤️
Kaunis kiitos ja syvä kumarrus ylituomari Monica Lindroos sekä palkintotuomarit Marika Mäntylä ja Milla Alonen ❤️❤️❤️
Kuin myös iso sydän ylituomari Jan Simolin sekä Terhi ❤️❤️
23.6.2024 TIEDOTE uusien jäsenanomusten käsittely tauolla

TIEDOTE uusien jäsenanomusten käsittely on tauolla vähintään syksyyn 2024 saakka. 
Merihurtilla on tarjota vain yksi treeniranta. Treenirantoja ei ole mitenkään yksinkertaista löytää eikä saada virallisia lupia järjestymään. Nykyisellä paikalla olemme ilmeisesti onnella säästyneet säännönmukaisilta sinileväesiintymiltä. 2023 kesällä oli vesialueella joitain havaintoja ja vasta treenikauden päätyttyä eli syyskuun puolella tuli sinilevää treenirantaan. 2024 treenikausi päästiin aloittamaan, mutta valitettavasti nyt tilanne on se, että 22.6.2024 aamulla todettiin vahva sinileväepäily treenirannassa. Sääennusteet lupaavat turhan lämmintä, joka tarkoittaa, että mitä todennäköisimmin sinileväesiintymät tulevat lisääntymään. Näinollen on tuurista ja onnesta kiinni, miten tuuliolosuhteet liikuttelevat merellä lisääntyviä sinilevämassoja. 
Yhdistyksen olennaisimpana tarkoituksena on juuri nimenomaan koirien vesipelastustreenit. Juuri tällä hetkellä tilanne näyttää huolestuttavalta emmekä voi taata nykyisellä treenirannalla säännönmukaisia vepetreenejä. 
Yhdistys on aktiivisesti etsinyt toista treenirantaa, jossa tätä ongelmaa ei olisi. Hakuprosessi on edelleen kesken. 
Merihurtat ry hallitus

22.6.2024 suuri pettymys - vepehulinat jäi yhteen päivään 

Oi ei tänään aamulla meidän vepesydämet vierähti 😰 Vepehulinat la ja su peruttu.

Niin täydellinen ja ihana keli. Olimme valmistautuneet niin ihaniin vepehulinoihin ja tätä viikonloppua olimme kovasti odottaneet. Kaikenkaikkiaan meillä on varmaan käynyt tuuri, ettei treenirannassamme ole havaittu sinilevää kuin muutama kerta.

Tänään aamulla kuvanmukainen wow keli. Rantaan kun mentiin, niin hieman sinilevähippuja pinnalla pienessä liikkeessä tuuleen suuntaan. Tuuliennusteet, jos pitävät paikkansa, niin tänään hiput siirtyvät poukamaan ja huomenna takaisin ja sitten taas takaisin.

Merihurtat ei ota mitään riskiä. Eilen ehdittiin nauttia vepehulinoiden ensimmäisestä päivästä. Ei ollut hippuja rannassa eikä vedessä ja kaikki oli ok. Piti olla ihanat kolmen päivän vepehulinat, joka jäi suureksi harmiksemme yhteen 😰

Viikon päästä on vepekokeet 👍
LA 29.6.24 aamupv klo 9-12
LA 29.6.24 iltapv klo 13-16

Kokeen varapaikka on Rusko. Siitä iso kiitos Auran Nuuskut ry ja ihana Pirkko Hannula.

Meillä on hyvä suunnitelma koepäivälle. Hyvällä onnella hiput siirtyvät viikon alkuun mennessä pois.
Seurataan tarkasti tilannetta rannassa ja vesialueella. Koetta edeltävänä yönä menemme itse paikan päälle. Varmistetaan vesialue soutamalla isommalta alueelta ja tehdään vielä varmuuden vuoksi testi, vaikka mitään ei näkyisikään.

Tämä tiedoksi erityisesti vepehulinoille ilmoittautuneille sekä kokeisiin tulijoille 👍

Teemme parhaamme, että kaikki saavat onnistuneen hyvän mielen koepäivän oli sitten koepaikka Uusikaupunki tai Rusko ❤️

28-30.6.2024 VEPEkokeet

HUOM! Liian vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi kaksi viidestä kokeesta toteutuu. 


Ylituomarina Monica Lindroos ♥
Palkintotuomarina Jan Simolin ♥
Kokeen varapaikka on Rusko ja siitä iso kiitos Auran Nuuskuille ♥
Ari ja Kaya haluaa vielä lähettää ison sydämen Pirkko Hannulalle ♥
Koeviikonloppuun on tulossa mukaan auttamaan ISKK loistavasta vepeporukasta ihanat Liisa & Pirjo & Tiina & Lassi. Rakkaudesta lajiin ♥
PE 28.6.24 iltakoe klo 18-21 SOVE/ALO
LA 29.6.24 aamupäiväkoe klo 9-12  SOVE/ALO/AVO/VOI
LA 29.6.24 iltapäiväkoe 13-16 SOVE/ALO/AVO/VOI
SU 30.6.24 aamupäiväkoe klo 9-12  SOVE/ALO/AVO/VOI
SU 30.6.24 iltapäiväkoe klo 13-16  SOVE/ALO/AVO/VOI
Ilmoittautuminen alkaa 8.6.24, jäsenet alkaen 1.6.24. 
merihurtat.vepekoe@gmail.com
Lisää tietoa Facebook tapahtumailmoituksestamme:
>> vepekokeiden tapahtumailmoitus

Kukapa ei haluaisi lähteä mukaan uuden VEPE -yhdistyksen toimintaan?

Tiiviissä ja erittäin pienessä perustajajäsen porukassamme on kaksi pätevöitynyttä vepe koulutusohjaajaa sekä vepe koetoimitsijaa, jotka ovat treeneissä märkäpuvuissaan ja aina valmiita hyppäämään veteen säällä kuin säällä. Merihurttien treeneissä me teemme kaikkemme koirien eteen ja samaa omistautumista odotamme jokaiselta koiranohjaajalta. Aina ne kuivan maan keinot eivät riitä ja monesti suuri apu liikkeiden opettelussa on, että me ihmiset olemme valmiita myös menemään veteen. Emme ole sokerista ja toivonmukaan et sinäkään :-)

Yhdistyksellä on treeniranta, jossa välittömässä rannan läheisyydessä uudessa merikontissa on kaikki tarvittavat välineistöt mukaanlukien kaksi komeankokoista kumivenettä. Hyvin mahtuu niin pienemmät kuin ne jättimäisimmät merihurttamme tilavien kumiveneiden kyytiin. Toiminnan kehitysmahdollisuudet ovat siis todella loistavat.

Ei muuta kuin liity sinäkin Merihurttien iloiseen joukkoon.