Merihurtat

Hurttien VEPE treeniohjeet

SOVE / ALO koirat

Aloitteleville ohjaajille vinkiksi, että kannattaa alkuun treenata liike kerrallaan. Eli ei heti lähdetä kaikkia liikkeitä suorittamaan. Merihurttien treeneissä on tärkeää saada jokaiselle onnistumisen riemua, joka on tärkeää sekä ohjaajalle että koiralle. Ja ehdottoman tärkeää on muistaa, että näissä liikkeissä käytetään kahta ohjaajaa. Eli hyödyntäkää ehdottomasti tämä.

Käyvät 4 kertaa rannassa ja valitsevat vaihtoehdot luokan liikkeistä
1. Veneestä hyppy ja uinti 50m
2. Esineen vienti 30m
3. Veneen nouto 30m
4. Hukkuvan pelastaminen 30m (suoritetaan viimeisenä)

AVO / VOI koirat 

Ylempien luokkien liikkeet vaativat hieman enemmän aikaa. Näiden vaativien luokkien liikkeet suoritetaan kahdella kumiveneellä ja koiralla on vain yksi ohjaaja. Koira joutuu esim. suorittamaan liikkeitä viemällä asioita täysin tuntemattomalle henkilölle tai uimaan tyhjään rantaan. Näissä liikkeissä aloittavien kannattaa pohtia tarkkaan, mistä liikkeestä lähdetään liikkeelle. Ja muistakaa, että koiralle liikkeiden sisäistämisen kannalta on ehkä paras aloittaa 1-2 liikkeestä per treenikerta. Aina ei ole paras keino "ahnehtia" liikaa kerralla.

AVO koirat

Käyvät 4 kertaa rannassa ja valitsevat vaihtoehdon luokan liikkeistä
1. Uinti ja veneen nouto 50m
2. Pelastusrenkaan vienti 30m
3. Ohjattu veneen nouto 30m
4. Hukkuvan pelastaminen 50m veneestä lähtien (suoritetaan viimeisenä)

VOI koirat

Käyvät 4 kertaa rannassa ja valitsevat vaihtoehdon luokan liikkeistä
1. Toisen veneen nouto 50m
2. Köyden vienti veneeseen 30m
3. Pelastusrenkaan nouto toiselta veneeltä veneestä lähtien 30m
4. Hukkuvan pelastaminen pelastusrenkaalla 30m (suoritetaan viimeisenä)

Aina ennen kokeisiin menoa teemme treenit täysin kokeenomaisesti. Haluamme antaa kaikille parhaimmat valmiudet koetilanteessa toimimiseen, ja tämän toivomme edes hieman vähentävän sitä suurta jännitysmomenttia. Kokeisiin menevät koirat tottakai tekevät ennen koeajankohtaa treeneissä kaikki neljä liikettä. Parempi mennä valmistautuneena kuin siten, ettei tiedä, mitä siellä kokeessa sitten oikein tapahtuu. 

Last edited: July 25, 2022, 12:35
nach oben